Bahçeli ortaya attı vatandaş anlamadı

MHP lideri Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak muhalefetin tek aday üzerinde birleşmesini öneren “Çatı” formülü vatandaşlarca anlaşılmadı. Formülü bilenler ise bu fikre sıcak bakmıyor.

Bahçeli ortaya attı vatandaş anlamadı
Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerine kitlendi. AK Parti cephesinde Erdoğan ve Gül isimleri ön plana çıkarken muhalefetin aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

MHP'DEN ÇATI ADAY FORMÜLÜ
Bunun son örneği ise MHP lideri Bahçeli'den geldi. Aday belirlemede çatı formülünü öneren Bahçeli'nin hedefi muhalefeti tek bir aday etrafında toplamak. Formülünü çizerek de anlatan Bahçeli (ilgili haber için tıklayınız) en büyük üçgeni oluşturacak bir 'çatı aday' çıkarmak istiyor.

VATANDAŞLAR ANLAMADI

Çatı formülü Ankara kulislerinde tartışılırken MHP liderince orta atılan bu formülün vatandaşlarca anlaşılmadığı ortaya çıktı. Beyaz Haber mikrofonuna konuşan vatandaşlar çatı formülünden haberdar olmadıklarını söyledi. Formülü bilen vatandaşlar ise muhalefetin tek çatı altında toplanamayacağını savunuyor.

“ÇATI ADAY ÇIKARSA OYUM BAŞBAKAN'A”
Kendini ülkücü olarak tanıtan bir vatandaş ise CHP'nin desteklediği bir adaya oy vermeyeceğini söyledi. Sokaktaki genel görüş gibi bu formülün tutmayacağını belirten vatandaş, “Ben ülkücüyüm. Bahçeli'nin dediğini yapmak zorunda değilim. CHP'nin desteklediği adaya oy vermem. MHP kendi adayını çıkarmalı. Baktım onlar çatı aday çıkartıyor Başbakan aday olursa oyumu ona veririm” dedi.