Köy Yumurtası Getirene Civciv Hediye

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, köy tavuğu ve yumurtası üretiminin artırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında, köylerden getirilen yumurtalardan civciv yetiştirilip köylülere veriliyor.

Erbaa Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün iş birliğinde hazırlanan "Köy Tavuğu-Köy Yumurtası Projesi" çerçevesinde, vatandaşlarca getirilen köy yumurtaları, Erbaa Belediyesi Keklik ve Sülün İstasyonu'nda kuluçka makinesinde gerekli koşullarda muhafaza ediliyor.
Doğal ürünlerin üretimini ve tüketimini artırmak, köylülere ekonomik destek sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, bu köy yumurtalarından bir süre sonra çıkan civcivler, yumurtayı getiren vatandaşlara dağıtılıyor.
Erbaa'ya bağlı Keçeci köyünde ilk etapta 83 civcivin, Kaymakam Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut tarafından 9 aileye dağıtıldığı projenin, diğer köylerde de uygulanması planlanıyor.
Kaymakam Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde yaşayan vatandaşlara gelir sağlamak amacıyla bu projeyi yürüttüklerini belirterek, "Projemiz kapsamında her ay bin kadar civciv üretip, 100 aileye hiçbir ücret almadan 10'ar tane vermeyi planlıyoruz, ayrıca ileride organik köy yumurtası ve köy tavuğu elde etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"Projemiz ilerleyen dönemlerde yeterli ekonomik büyüklüğe ulaştığında, gerek yumurta gerekse et olarak pazarlanması yönünde teşkilatlanmamızı sağlayacağız" diyen Demir, şunları kaydetti:
"Köylümüzden hiçbir ücret almadığımız projemizin ismi Köy Tavuğu-Köy Yumurtası Projesi çünkü artık köy yerinde yumurtayı da yoğurdu da ekmeği de dışarıdan alır olduk. Artık eskiyi hatırlama zamanı. Doğal yaşama doğru bir gidiş var, o yönde köy yumurtası ve köy tavuğuna olan talep de artıyor. Proje kapsamında köyümüzü ve köylümüzü eskiye döndürmeyi amaçlıyoruz."
Keçeci köyünden Salih Bolat ise köyde yaşamalarına rağmen tavuk etini ve yumurtayı marketlerden satın aldıklarını belirterek, "Köylüye büyük katkı ve teşvik amaçlı bir proje. İnsanlar bu vesileyle bu civcivleri çoğaltacak hem kendileri doğal yumurta yiyecek hem de satışını yapacak. Büyük bir gelir kapısı olacak diye düşünüyorum" dedi.


Kaynak: AA