Gto Yönetim Kurulu Başkanı Bartık'a Ziyaret

GüneydoğŸu Anadolu Halı İhracatçıları BirliğŸi (GAİB) Yönetim Kurulu BaşŸkanı Selahattin Kaplan ve üyeler, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu BaşŸkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Kaplan, ziyarette, Gaziantep halı sektörünün küresel pazardaki yeri ve önemine değŸinerek, elde edilen başŸarıyı daha ileriye taşŸımayı hedeflediklerini vurguladı.
Bartık da Gaziantepli halıcıların Avrupalılara halı kullanmayı öğŸrettiğŸini belirterek, sektörün kent ekonomisine yaptığŸı katkılardan dolayı teşŸekkür etti.
Türkiye'de üretilen halıların küresel pazarda önemli prestije sahip olduğŸunu vurgulayan Bartık, 26-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleşŸtirilecek Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı'nın sektör için önemli bir fırsat olduğŸuna dikkati çekti.
"Sizler halı sektörünü rekabetçi bir konuma taşŸıdınız" diyen Bartık, şŸunları kaydetti:
"Sektördeki oyuncular bundan sonra birbirini tamamlayacak şŸekilde hareket etmeli. Gaziantepli halıcılar bir başŸarı hikayesi yazdı. Halıcılarımız yatırım yapıp maliyetlerini düşŸürdüler ve şŸu an küresel pazarda fiyat rekabeti yapıyorlar. Halı sektörünün yolu açık bu devam edecek dünyayı Gaziantep halısı ile döşŸeyeceğŸiz. Bunun için sektörde ihtiyacımız olan şŸey işŸbirliğŸi ve güç birliğŸi. Sektörü bir arada tutmalıyız, birbirimizin atıl kapasitesini değŸerlendirmeliyiz."
GTO Meclis BaşŸkanı Ali Yener ise halı sektörünün inovasyon konusunda yaptığŸı başŸarılı çalışŸmaları taktirle izlediğŸini ifade etti.

 
Kaynak: AA