İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Gazze'deki Filistin hükümeti Din İşleri ve Vakıflar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri, "Hürmetsizlik" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, Arapların kendi işleriyle meşgul olmasının, İsrail'i cesaretlendirdiği ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdürmesine yol açtığı belirtildi.
Bu sabah Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya zorla girdiği hatırlatılan açıklamada, İsrail'in bu gibi ihlallerinin Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı "Yahudileştirme" hedefi taşıyan "hürmetsiz" davranışlar olduğu vurgulandı.
Öte yandan İsrail radyosunun haberine göre, radikal sağcı bir grup Yahudi yerleşimcinin, akşam üzeri Mescid-i Aksa'ya zorla girme girişimi, İsrail polisi tarafından engellendi. Bu sırada yaşanan arbedede, iki kişinin yaralandı, 4 kişi gözaltına alındı.
İsrail güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimciler, sık sık Mescid-i Aksa'ya yönelik çeşitli ihlallerde bulunuyor, zaman zaman da Filistinlilerin Aksa'ya girişini engelliyor.
Bugün de Müslümanların girişini engellemesi ve Yahudi yerleşimcilerin Meğaribe Kapısı'ndan Aksa'ya girişine izin vermesi üzerine İsrail polisi ile Filistinliler arasında arbede yaşanmıştı. Polisin ses bombası kullandığı olayda, çok sayıda Filistinli hafif yaralanmıştı.
Kaynak: AA