Gap İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'den Kilis Temasları

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, bir dizi açılış, temel atma töreni ile incelemelerde bulunmak üzere Kilis’e geldi.

Gap İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'den Kilis Temasları

Karahocagil, beraberinde Pepsico Türkiye Genel Müdürü Neil Pyror, GAP heyeti ve uzmanlar ile birlikte Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı makamında ziyaret etti.

Vali Tapsız, katkılarından dolayı GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e plaket takdim etti.

Daha sonra GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezi’ni ziyaret edildi. Hülya Soydinç’den bilgi alan GAP İdaresi Başkanı Karahocagil, Pepsico Türkiye Genel Müdürü Neil Pyror ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ebru satanının nasıl yapıldığını izledi. Öğrencileri ile bir araya gelen heyet daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne geçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu’ndan bilgi alan heyet Yenilenebilir, Enerji Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yaptırılan Güneş Enerjili Sulama pilot projesinin açılışını yaptı

GAP heyetinin 7 Aralık Üniversitesi, Çakallıpınar Köyü Kooperatifi, Kilis Keçisi Süt İşletme Tesisini ziyaret ettikten sonra, Kocabeyli köyünde organik zeytinyağı işleme, depolama ve paketleme tesislerini temelini atacağı bildirildi.

Kaynak: İHA