Büyükşehir Mükemmellik Modeli Uygulamasına Geçiyor

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Kalite Derneği ile ‘İyi Niyet Bildirgesi’ imzalayarak, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda EFQM Mükemmellik Modeli uygulamasına geçeceklerini bildirdi.


Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Türkiye ve Avrupa’daki öncü işletmelerde olduğu gibi artık kamu alanında da birçok misyon ve vizyon sahibi kurumun, faaliyet ve iş sonuçlarını kıyaslayarak, kapsamlı, sistematik ve düzenli olarak gözden geçirme faaliyeti yapılmasına imkan sağlayan EFQM Mükemmellik Modeli ile yönetildiğini belirtti.

Başta Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olmak üzere EFQM Mükemmellik Modeli’ni kurumlarda uygulayarak vatandaşlara daha kaliteli, daha etkin, daha verimli ve daha hızlı hizmet sunmayı amaçladıklarını kaydeden Kocamaz, “Bu doğrultuda, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak Türkiye Kalite Derneği ile ‘İyi Niyet Bildirgesi’ imzalayacağız. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan’ın da katılacağı imza töreni, 8 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 17.00’de Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek” dedi.

Kaynak: İHA