Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Demirci Açıklaması

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gürcistan'a yapacağı ziyarette ben de bulunacağım" dedi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün 5-7 mayıs tarihleri arasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin daveti üzerine bu ülkeye resmi ziyarette bulunacağını belirtti.

Ziyaretin önemine değinen Demirci, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gürcistan'a yapacağı ziyarette ben de bulunacağım. Bu ziyaret bizim için yani Ardahan için son derece önemli. Çünkü Gürcistan bizim için önemli bir ülke. Barışık olduğumuz bir ülke. İlişkilerimiz üst seviyede. Her iki tarafında bu yönde adım attığını görüyoruz. Bundan daha da önemlisi iki kapımız var ikisi de Gürcistan'a açılıyor. Türkgözü ve Aktaş kapıları. Bu nedenle bizim için son derece önemli olacak. Sınırlarımıza da baktığımızda ilimizin neredeyse tamamı Gürcistan ile sınırlı. Yapılan her görüşme bu nedenle bizim için önem arz ediyor. Hele hele söz konusu Cumhurbaşkanımız olunca."
Tiflis'te Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının katılımıyla üçlü zirvenin düzenleneceğini vurgulayan Demirci, "Bölgelerin ortak çıkarlarına hizmet edecek olan bu zirve, gelecek için atılacak önemli adımlar olacak. Kısacası gelecek için de uluslararası gelişmeler hakkında da fikirlerde bulunulacak" diye konuştu.

Demirci, Türk ve Gürcü iş adamlarının katılımıyla iş forumu gerçekleşeceğini kaydetti.

Kaynak: AA