Gazeteci Tuncay Özkan, Eskişehir'de Açıklaması

Gazeteci Tuncay Özkan, Bingöl ve Diyarbakır karayollarının bazı gruplar tarafından kapatılmasına ilişkin, "Ancak birlikte olursak Kürt ve Türk kardeş olursa, beraber olursa ikisinin de varlığı devam edebilir" dedi.

Özkan, Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Eskişehir Şubesi'nin davetlisi olarak katıldığı etkinlikte, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Eskişehir'e 6 yıl önce geldiğini söyleyen Özkan, 1 Haziran'da Mahmudiye'de yapılacak seçimlerde CHP adayının kazanmasını dilediğinde bulundu.
Özkan, CHP kazandığı zaman Mahmudiye'nin daha fazla gelişeceğini savundu.
Bingöl ve Diyarbakır karayollarının bazı gruplar tarafından kapatılması yönündeki soru üzerine ise Özkan, şöyle konuştu: "Türkiye'yi, Türk uygarlığını, Misakı Milli'yi, Cumhuriyeti savunmak için yaşıyorum. Türkiye'de Türk, Kürt, Alevi, Sünni hiçbir bir ayrım yapmadan her yurttaşın, 8 bin metrekarelik Türkiye Cumhuriyeti'nin birliği ve beraberliği, devamı için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını inanıyorum. İnsanların özgürlüğe, adalete ihtiyacı var. Bunun acilen karşılanması gerektiğini biliyorum ve Türkiye'yi bunun için dolaşıyorum. Bir çakıl yaşı, bir toplu iğne başı kadar dahi Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetiminde boşluk kabul etmiyorum. Bunun önlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bunu engelleyecek hem silahlı gücü, askeri gücü hemde yönetim iradesi vardır. Türkiye'nin asla bölünmeyeceğine, Türkiye'nin asla parçalanmayacağına, geleceğinin çok aydınlık olacağına inanıyorum."
"Olağanüstü Hal olabilir mi, bunu mu istiyorlar?" sorusunu da Özkan, şöyle yanıtladı:
"Bence bunlara hiç gerek yok, bölgede yapılan şeyler yönetim boşluğundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İnsanların elbetteki talepleri var, o talepleri dinlemek gerekiyor. Ancak birlikte olursak Kürt ve Türk kardeş olursa, beraber olursa ikisinin de varlığı devam edebilir."
Özkan, cumhurbaşkanlığı seçiminde adayının Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA