Odü'lü Öğrencilerden Miniklere Süt Dersi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ulubey Meslek Yüksek Okulu Gıda Kulübü öğrencileri tarafından 'Süt Haftası' nedeniyle Ulubey Şehit Mitat Eren İlkokulu ve Ulubey Ohtamış ilkokullarındaki öğrencilere süt ve süt ürünlerinin faydaları anlatıldı.

Üniversiteli öğrenciler, minik öğrencilere süt içmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Öğrenciler, 1, 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine süt, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine ekmek israfı, 7 ve 8.sınıflara ise atık yağlar ile ilgili bilgi verdi.
ODÜ Ulubey Meslek Yüksekokulu Gıda Kulübü Başkanı Gıda Teknisyeni Sinan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Bu etkinliğimizde çok kapsamlı sunum, kitap yardımı yapıyoruz. Ayrıca onlarla birlikte oyunlar oynayıp, gördüğünüz gibi yüz boyama yaparak küçük kardeşlerimizi hem eğitip hem de eğlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Mayıs ayının son haftasının 'Süt Haftası' olduğunu hatırlatan Işık,"Bildiğiniz gibi Mayıs ayının son haftası Süt Haftası olduğu için 1.,2.,3. ve 4'üncü sınıflarımıza süt haftası ile ilgili,5. ve 6. sınıflara ekmek israfı,7. ve 8. sınıflara ise atık yağlar ile ilgili bilgiler verdik.Küçük kardeşlerimiz çok mutlu oldular ve bizi de mutlu ettiler.Umarız bu sayede onlara bir nebze de olsa yardımımız dokunmuştur" şeklinde konuştu.

Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Ulubey Ohtamış İlkokulu Müdürü Fahrettin Özdemir ise şunları kaydetti:
"Türkiye'de yılda tahminen 2 milyarlık bir ekmek israfı var.Bununla da çok sayıda okul yapılabilir.Niye okulu örnek veriyorum derseniz bizim işimiz eğitim. Biz burada en basitinden okulumuzun fiziki eksikliklerini gidermek için sadece ekmek tasarrufundan sağlayacağımız gelirden bahsediyoruz.Onun dışında atık yağdan bahsettiniz. Atık yağların da yine doğanın kirlenmesi ile ilgili çocuklara biz ne diyoruz lavabolara dökmeyin bunu icraata geçirmemiz lazım.Ama bu sadece okul boyutunda değil aynı zamanda belediyelerinde bu işe ciddi anlamda sahip çıkmaları gerekiyor.Çünkü bunu gerçekleştirdikleri taktirde çocuklar bilinçli şekilde yetişirler,doğayı korurlar diye düşünüyorum.Ben burada emeği geçen Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ,bu çalışmayı bize getiren herkese çok teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA