Adıyaman Üniversitesi’nde İki Yeni Araştırma Merkezi Kuruldu

Adıyaman Üniversitesi’nde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Adıyaman Üniversitesi’nde İki Yeni Araştırma Merkezi Kuruldu

Adıyaman Üniversitesi “Uzaktan Eğitim” ile öğrencilere uzaktan çeşitli sertifika ve standardizasyon eğitimlerinin yanında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi imkanı sunacak. Adıyaman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, farklı mekânlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve öğretim materyallerini iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getiriyor. Kurumsal bir eğitim faaliyeti olan Uzaktan Eğitim, Adıyaman Üniversitesi’nde ADYÜ-UZEM adı altında faaliyete geçiyor. Öğrencilere ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi yanında çeşitli sertifika programlarının da yürütülebileceği Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğretim elemanları ve öğrenciler derslere katılım için kendi bulundukları ülke, şehir veya mekanlarını terk etmek zorunda kalmadan dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar aktif bir biçimde derse katılabilecek. ADYÜ-UZEM bünyesinde faaliyete geçecek eğitim programları, tamamen sanal bir ortamda görüntülü, sesli, etkileşimli ve eş zamanlı olarak yürütülecek. Bu sayede yüz yüze sınıf eğitiminde olduğu gibi akademisyenler ve öğrenciler sanal bir sınıfta bir araya gelecekler, birbirlerini görebilecek ve işitebilecekler, sorular sorup, analizler yapabilecekler. Sanal derslerde yüz yüze eğitimde olduğu gibi yazı tahtası, power point uygulamaları, videolar, örnek olaylar, çoklu ortam (Multimedya) araçları, animasyonlu metinler, simülasyonlar gibi birçok eğitim aracı da kullanılacak. Adıyaman ili ve çevresinde tarih boyunca ortaya çıkmış olan siyasal, ekonomik ve uluslararası sorunlar araştırılacak

Öte yandan sosyal bilimler alanında sempozyum, konferans, yayın ve alan araştırmaları yapmak, projeler geliştirmek, yapılan projelere danışmanlık yoluyla öncülük etmek ve destek olmak ile Adıyaman ili, çevresi ve bulunduğu bölge ile ilgili alanlarda yaşamış ve yaşamakta olan kişi, olay ve sorunlar ile ilgili araştırma yapmak ve raporlamak amacıyla kurulan merkez ise Adıyaman Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYUSAM) ismi ile faaliyet gösterecek. ADYUSAM’ın faaliyet alanları, şöyle tanımlandı:
“Merkez amaçlarına uygun bilimsel projelere, sempozyumlara, konferanslara, araştırmalara ve yayınlara destek vererek öncülük etmek, Yakın Doğu ve Avrupa coğrafyasında kültür, tarih, din, felsefe, edebiyat ve benzeri alanlarda araştırma yapmak ve yaptırmak. Adı geçen coğrafyada günümüze kadar yaşamış bilim, düşünce, edebiyat, sanat ve devlet adamlarının çalışmalarını çeviri, tenkit, tahlil, basım ve yayın yoluyla tanıtmak."
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kurulan merkezlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Adıyaman Üniversitesi, toplumla iletişim halinde bulunarak bölgenin problemlerine bilimsel çözümler üretme çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. Çağın gereklerine, toplumun ihtiyaçlarına ve teknolojik gelişmelere paralel olarak Üniversitemizde yeni birimler oluşturuyoruz. Hayat boyu öğrenmeyi temel prensip olarak görmekteyiz. Adıyaman’ımızın ve toplumumuzun sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik olarak Üniversitemize iki yeni Uygulama ve Araştırma Merkezi daha kazandırdık. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ADYÜ-UZEM) ile öğrencilere uzaktan çeşitli sertifika ve standardizasyon eğitimlerinin yanında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vereceğiz. Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (ADYÜSAM) vasıtasıyla da çeşitli bilimsel projelere, sempozyumlara, konferanslara, araştırmalara ve yayınlara destek sağlayacağız. Bu tür çalışmalara öncülük edeceğiz. Bunun dışında kültür, tarih, din, felsefe, edebiyat alanlarında Adıyaman başta olmak üzere Yakın Doğu ve Avrupa coğrafyasında çeşitli araştırmalar yapacağız. Merkezlerimizi faal hale getirmek için gerekli alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA