Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Kampı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), işbirliğiyle gerçekleştirilen "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" kampı başladı.

Erenler ilçesindeki otelde gerçekleştirilen programa katılan Intel Kurumsal ilişkiler Müdürü Melih Gezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın girişimcilerin ülke ekonomisinde önemli paya sahip olduğunu söyledi.

Kampın çalışmalarına iki yıl önce başladıklarını anlatan Gezer, "Sakarya'da 4'üncü kez düzenlediğimiz bu fikir kampını 110 kişilik katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada arkadaşlarımız Türkiye'de kadınların bulunduğu sosyal statüyü güçlendirmek için ürettikleri fikirleri hayata geçirmenin tekniğini öğrenecek" diye konuştu.

Amaçlarının kadın istihdamını arttırmak olduğuna dikkati çeken Gezer, "Aktivitelere erkekleri de katarak, plan yapmayı, çalışmalarımıza hedef koymayı, büyük düşünmenin önemini bireylere aktarabilmeyi hedefliyoruz. Edindiğimiz bilgilerle kadınların sosyo-ekonomik açıdan güçlenmesine katkıda bulunmayı sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratabilmeyi amaçlıyoruz. Kadınlarımızı sosyal hayatta daha fazla temsil ettirmeyi başarabilirsek ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması daha da hızlanacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de kadın istihdamı sorunu olduğuna işaret eden Gezer, sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye'de kadınların istihdama katılımı maalesef yüzde 27 civarlarında. Bu rakam Avrupa'da yüzde 57'nin üzerinde. Ülkemiz, ekonomisi büyük ilk 10 ülkeden biri olacaksa bunu ancak sosyo-ekonomik alanda kadın erkek eşitliğini sağlamakla yakalayabilir. Bu kapsamda gençlerimize üç sorun alanında konu belirliyoruz. Konunun uzmanları önce sunum yapıyor."
Yarın sona erecek kampa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da katılması bekleniyor.
Kaynak: AA