Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, her seçim öncesi farklı rüyalara dalan muhalefet partilerinin sandıklar açılınca rüyalardan uyandığını söyledi.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti İl Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Parti çalışmalarının masaya yatırıldığı toplantıda AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, yerel seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önlerinde bir cumhurbaşkanlığı seçim süreci bulunduğunu dile getiren Ceylan, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının Mayıs ayı sonuna kadar netleşeceğini açıkladı.

Önümüzdeki günlerlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tekrar sahaya ineceklerini dile getiren Ceylan, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk Cumhurun kendi başkanını seçeceğinin, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olacağının altını çizdi.

AK Parti iktidarında hayal dahi edilemeyen işlerin yapıldığını anlatan Ceylan, “Bu konunun üzerine giderseniz kaos olur denilen işlerin üzerine dahi kararlılıkla gidildi. Ama kaos falan çıkmadı. AK Parti kadroları olarak biz bu millete sevdalıyız. İnsanı merkeze aldık. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesini düstur’ edindik. Başbakanımız yola çıkarken “Artık Türkiye’de hiçbirşey eskisi gibi olmayacak” demişti. Geldiğimiz noktaya bakarsak Türkiye’de artık ne hiçbirşey eskisi gibi değil. Millete 2000’li yıllardaki kaosu yaşatmadık. O kara günlere bu milleti mahkum etmedik” dedi.

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Ceylan, “Yerel seçimler öncesi AK Parti’nin oyları yüzde 40’ın hatta yüzde 30’un altına düşecek deniyordu. Başbakanımızın olmadığı yeni siyasi bir düzlem oluşturulmak isteniyordu. Muhalefet her seçim öncesi rüyaya dalar ancak sandıklar açılmaya başlayınca bu rüyadan uyanır. Bu durum muhalefet için gelenek haline geldi. Halkımız kadirşinastır. Biz halkımıza güveniyoruz. Millet yapılanları unutmaz. Biz milletimize her zaman inandık ve güvendik. 30 Mart gecesi muhalefet akşam saat 18.00’de partilerinin ışıklarını söndürerek evine gitti” diye konuştu.

Yerel seçimlerde başarılı bir süreci geride bıraktıklarını dile getiren Ceylan, belediyeler bazında yüzde 45 olan oy oranlarını yüzde 50’ye, il genel meclisinde yüzde 47 olan oy oranlarını yüzde 54’e, iller bazında ise oy oranlarını 8-9 puan artırdıklarını hatırlatarak, tüm partililere teşekkür etti.

Ceylan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA