Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne ilişkin, "Türkiye'de bundan sonra hiç kimse cumhurbaşkanını kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarla belirleyemeyecektir" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonundaki Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasına, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde partisine Şanlıurfalıların verdiği desteğe teşekkür ederek başladı.

Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini vurgulayan Kurtulmuş, 10 Ağustos'ta milletin birinci turda cumhurbaşkanını seçmesini beklediklerini söyledi.

Kurtulmuş, seçimlerin Türkiye açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, geçmişte Türkiye'nin siyasi açıdan çok zor günleri geride bıraktığını anlattı.
AK Parti hükümetinin ilk dönemindeki işe yarar çok sayıda kararnamenin köşkten geri döndüğüne dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:
''Sayın Ahmet Necdet Sezer'in AK Parti'nin ilk döneminde nasıl bir emniyet sübabı vazifesi gördüğünü hep beraber hatırlıyoruz. Hükümetin gönderdiği bütün kararnameler köşkten dönüyordu. Parlamentonun çıkardığı neredeyse işe yarar, iş yapacak bütün yasalar köşkten dönüyordu ama kimse şunu söylemiyor. Ahmet Necdet Sezer'in kendi şahsına bir şey söylemiyorum ama Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı seçildiği dönemi hatırlıyor musunuz ? Nasıl cumhurbaşkanı seçildi? Cumhurbaşkanı seçilmesi kapalı kapılar ardından birileri partilerin genel başkanları ile anlaştı uzlaştı. Beş partinin genel başkanı çıktı dediler ki 'bizim adayımız Sezer'dir' sonra parlamentoya geldi, indir elini kaldır elini cumhurbaşkanı seçildi ve cumhurbaşkanlığı vazifesini gördü. Ondan evvel de birçok defa cumhurbaşkanı kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarla belirlendi."
- "Cumhurbaşkanları bire bir milletin adamı olacaktır"
Kurtulmuş, Türkiye'de bundan sonra hiç kimsenin cumhurbaşkanını kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarla belirleyemeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, "İlkini 10 Ağustos'ta seçeceğimiz cumhurbaşkanları bundan sonra bire bir milletin adamları olacaktır. Bu halk cumhurbaşkanını seçmeyi sürdürdüğü müddetçe milletin şarkısıyla türküsüyle alakası olmayan, bu memlekette milletin çarşısıyla pazarıyla alakası olmayan bu milletin hayat tarzıyla alakası olmayan bu milletin camisiyle mescidiyle alakası olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır" dedi.

Bazı grupların cumhurbaşkanını halkın seçmesine şiddetle karşı çıktığını belirten Kurtulmuş, milletin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerekeni yapacağına inandığını söyledi.

Kaynak: AA