Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, yüzde 50 hibe desteği sağlanacak "Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi" başvurularının başladığını bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2006 yılından bu yana uyguladığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bu yıl 7'si yeni olmak üzere 41 makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını belirtti.

Bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici, süt analiz cihazı, tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için hibe desteği verileceğini belirten Özçelik, destekten yararlanmak isteyenlerin 10 Haziran'a kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini aktardı.
Özçelik, ülke genelinde uygulanacak hibe desteği program kapsamında kabul edilen başvurular ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımlarının en fazla 40 gün içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA