Ege Üniversitesi'nde Okul Binasının İşgal Edilmesi

Ege Üniversitesi'nde yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden 37 kişi adliyeye sevk edildi. İşgal sırasında kolu kırıldığı belirtilen bir kişinin ise tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Ege Üniversitesi yabancı diller bölümü ek binasının işgal edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan kişiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Haklarında "Terör örgütlerine üye olmak, eğitim öğretimi engellemek, kamu malına zarar vermek" suçlamalarından işlem yapıldığı bildirilen 37 kişi İzmir Adliyesi'ne getirilirken, olay sırasında kolu kırıldığı ve hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenilen bir kişinin ise taburcu olmasının ardından adliyeye gönderileceği belirtildi.
Çoğunun Ege Üniversitesi öğrencisi olmadıkları kaydedilen şüphelilerin gözaltına alınmalarının ardından açlık grevi yaptıkları ve ifade vermedikleri öğrenildi.
Soruşturmada eylemin DHKP/C terör örgütünün yönlendirilmesiyle gerçekleştirildiğinin ve bazı yasa dışı örgütlerin de destek verdiğinin tespit edildiği iddia edildi. Şüphelilerin olay sırasında binanın duvarlarına örgütsel içerikli yazılar yazdıkları da belirtildi.

- Olay
Ege Üniversitesi'nde "Canan Kulaksız" adına etkinlik düzenleyen bir grup, Okmeydanı'ndaki olayları ve Soma'daki maden faciasını gerekçe göstererek Yabancı Diller Bölümü binasına girmiş, binanın kapılarını kapayarak girişe izin vermemişti. Uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 38 kişi, binaya giren polisler tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA