Alaçatı Millfestmoda ve Sanat Festivali Hazırlıkları Sürüyor

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından İzmir'de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için gerçekleştirilen Alaçatı Millfest Moda ve Sanat Festivali hazırlıkları sürüyor.

EGSD'den yapılar açıklamaya göre, bu yıl 4-9 Temmuz günlerinde yapılacak festival için dernek çalışmalarına devam ediyor. EGSD ve Uğurhan Akdeniz Fashion Events & Production organizasyonunda gerçekleştirilecek moda etkinliğine 30'a yakın moda tasarımcısının katılması bekleniyor.
Millfest Moda ve Sanat Festivali kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da tasarımcılar açtıkları stantlarda tasarım ürünlerini sergilerken, ürün satışı da yapabilecekler.
Festival kapsamında birçok etkinlikte gerçekleştirilirken, tasarımcılar Türkiye'nin önde gelen isimlerinin buluştuğu Alaçatı'da kendilerini de tanıtma imkanı bulacaklar. Tasarımcılar, etkinliğe katılmak için derneğe 5 ürün gönderirken, seçici kurulun yapacağı değerlendirme ile tasarımcılar festivale katılacaklar.
- Alaçatı renklenecek
EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Alaçatı'da tasarımcıların birbirinden değişik ve özgün tasarımlarıyla bu yıl da moda severleri buluşturacaklarını dile getirdi, bu etkinliklerle artık tasarımın öneminin anlaşılmaya başlandığını belirtti.

Önceki yıllarda festivale katılan tasarımcıların daha sonra İstanbul ve İzmir'de tasarım ofislerini açtıklarını, firmaların tasarımcı istihdamlarını artırdıklarını anlatan Özden, "Festivalimizi 4-9 Temmuz tarihleri arasında Alaçatı'da gerçekleştireceğiz. Genç tasarımcılar ile ünlü tasarımcıları bir arada olacak. Tasarımcılar ürünlerini sergilerken, kendilerini de sektöre tanıtma imkanı bulacaklar. Alaçatı bizimle daha da renkli olacak" dedi.

Kaynak: AA