Muş'ta Khgb Genel Kurulu Yapıldı

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Şu an dünyanın vicdanı Türkiye'dir" dedi.

Muş'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 1. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Haluk Çakmak Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, birliğin amaçları ve görevleriyle ilgili bilgi verilmesinin ardından birlik için encümen seçimleri yapıldı.
Seçimlerin ardından meclis üyesi ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Muş Valisi Vedat Büyükersoy, demokrasinin en güzel tarafının sandıktan milletin hür iradesiyle, milleti korkutmadan, endişeye sevk etmeden seçilerek çıkmak olduğunu söyledi.

Milli iradenin sandıkta tecelli ettiğini, demokraside patronun millet olduğunu anımsatan Büyükersoy, şöyle konuştu:
"Demokrasinin olduğu yerlerde huzur, refah ve barış vardır. Demokrasinin olmadığı yerlerde ise yeraltı kaynakları zengin bile olsa fakirlik, kan ve gözyaşı vardır. Ülkemizde de demokrasiden uzaklaştığımız yıllar karanlık, ızdıraplı yıllardır. Ama ülkemizde demokrasi otomobili çok hızla gitmektedir, hem de değişik tarihlerde önüne takozlar, balyozlar konulmasına rağmen. Eğer demokrasi olmasaydı, sizler muhtar olamaz, halkı temsil edemezdiniz. Mısır'da darbe oldu, darbe diyemediler. Bin 200 kişinin idamına karar verildi, ABD'nin, Kanada'nın sesi çıkmadı. Suriye'de 160 bin insan hayatını kaybetti, çağdaş dünyadan vicdanlı bir ses çıktı mı? Şu an dünyanın vicdanı Türkiye'dir. Eğer Suriye'de 160 bin kedi ya da köpek hayatını kaybetseydi dünyanın sesi çok daha gür çıkardı."
Kaynak: AA