Mersin'nde Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı Açıldı

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından açılan mobilya, evlilik ve çeyiz fuarında 50 firmanın 3 binden fazla ürünü tanıtıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CNR Yenişehir Fuar Alanı'ndaki açılışta, bu tür fuarların, kentin gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

İçel'de üretim yapan, ürünlerini kalite kavramıyla buluşturan yerli ve yabancı pazarlara açılan birçok girişimci için fuarın fırsat olduğunu belirten Güzeloğlu, "İçel, kalkınmanın tüm dinamikleri ve sahip olduğu potansiyeliyle ülkesel ve küresel ölçekte zenginlikler sunan fırsatlar şehridir. Fuarlar, uluslararası boyuta taşınmalı. İçel olarak bu konuda her açıdan işbirliğine hazırız" dedi.

CNR Holding CEO'su Cem Şenel de fuara 50 firmanın 3 binin üzerinde ürünle katıldığını söyledi.

Geçen yıl 40 binin üzerinde olan ziyaretçi sayısının bu yıl artmasını beklediklerini ifade eden Şenel, "En büyük pazarlama mecrası olan fuarların İçel'de de dünya standartlarına uygun yapılması yönündeki çalışmalarımızı hızlandırdık. İçel, fuar kenti olarak da adından söz ettirmeli" diye konuştu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da fuarların, piyasayı canlandıran etkilerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, perakende sektöründeki daralmaya karşı olumlu katkı sunduklarına inandığını dile getirdi.
Fuar, 1 Haziran'a kadar açık kalacak.
Kaynak: AA