Kilis’te 4 Ayda 11 Bin 71 Araç Kontrol Edildi

Kilis’te, 2014 yılının ilk 4 ayında trafik uygulamasında 11 bin 71 araç durdurularak kontrol edilirken, 3 bin 794 araca trafik cezası yazıldı.

Kilis’te 4 Ayda 11 Bin 71 Araç Kontrol Edildi

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile Kilis-Gaziantep, Kilis-İslahiye, Kilis-Öncüpınar Karayollarında araçlar üzerinde uygulamalarını sıklaştırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Kilis genelinde düzenli ve güvenli bir trafik ortamının tesis edilmesi, trafik düzeni ve akışkanlığını sağlamak, trafik kurallarına uymada alışkanlık kazandırmak, yol kullanıcılarının rahat, huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması ve trafik kazalarının nedenleri olan kural ihlalleri konularında, özellikle sürücülerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Kilis’te Suriye vatandaşlarına yönelik trafik, asayiş ve kaçakçılık konularına ilişkin bilgilendirme ve uyarılar içeren bin adet Arapça broşür hazırlanarak, dağıtılmaya başlandı.

2014 yılı ilk dört ay içerisinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise Kilis-Gaziantep, Kilis-İslahiye, Kilis-Öncüpınar Karayollarında Kilis’in giriş ve çıkış noktalarında yapmış olduğu denetimlerde 11 bin 71 araç kontrol edilirken, bu araçlardan kusuru ve eksiği olan 3 bin 794 araca gerekli yasal işlemler yapıldı.
Kaynak: İHA