Gkv Liseliler Öğrencilerinin Almanya Çıkarması

GKV Özel Liseleri öğrencileri, Almanya’nın Villingen-Schwenningen kentinde bulunan kardeş okullarını ziyaret ederek Alman eğitim sistemini yakından inceledi.

Gkv Liseliler Öğrencilerinin Almanya Çıkarması
Çeşitli kültürel etkinliğe de imza atan öğrenciler Almanya kamuoyunun yakından takip ettiği birçok yazılı basın kuruluşlarının da ilgi odağı oldu.

Dünyanın birçok ülkesinde kardeş okulu bulunan ve yılın değişik dönemlerinde karşılıklı mübadele uygulayan GKV Özel Liseleri geçtiğimiz yıl Gaziantep’e gelen Almanya’nın Villingen-Schwenningen kentinde bulunan kardeş okullarını ziyaret etti.

Kültürel değişim programı çerçevesindeki bu ziyareti Fizik Öğretmeni Atilla Özköse, Tarih Öğretmeni Ahmet Demir ve Almanca Öğretmeni Sevgi Ayalp nezaretindeki 14 öğrenciden oluşan grup gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, uluslararası kültürel değişim programları kapsamında çok sayıda kardeş okulu ile karşılıklılık esasına dayalı programları öğrenci, veli, öğretmen gönüllüğü ile sevgi ve ilgi ile yürütmektedir. Almanya’nın Villingen-Schwenningen kentindeki kardeş okulunu ziyaret eden GKV’li gençler çok büyük kazanımlarla Gaziantep’e dönmüşlerdir. Bu gezi 22 Şubat 2014 ile 1 Mart 2014 tarihlerinde Alman misafirlerin Gaziantep’e yaptıkları ziyaretin karşılığı olarak gerçekleştirilmiştir. Gaziantep’ten Almanya’nın Stuttgart şehrine ulaşan GKV’li grup, partnerleriyle sevinçli bir buluşma yaşadı, böylece ziyaret başlamış oldu. Grup, kardeş okulda derslere girme imkanı elde etmiştir. Villingen-Schwenningen Belediye Başkanı Yardımcısı Bay Fußhoeller tarafından organize edilen kokteyl tarzı bir resepsiyona katılmıştır. Mercedes Benz Fabrikasına da giden grup, Mercedes arabalarının üretim aşamasını yakinen görme fırsatı elde etti. Veda günü geldiğinde, gözyaşları ile Alman öğrenciler, Türk öğrencileri yolcu etmişlerdir. Son veda sahnesi, değişim programının başarısını tekrar gözler önüne sermiştir. Sonuç olarak öğrencilerimiz farklı bir kültürle yakından tanışıp iç içe yaşama olanağı bulmalarının yanı sıra, değişik dinlerin, tarihi ve mimari tarzlar hakkında da etraflıca bilgi sahibi olmuşlardır. Okulumuzun diğer kardeş okullara ziyaretleri sürecektir” dedi.

GKV Özel Okullarının Hindistan’da bulunan kardeş okulu öğrencilerinin de önümüzdeki günlerde Gaziantep’e geleceği açıklandı.
Kaynak: İHA