Ağrı'da Öğrencilere 43.9 Milyon Liralık Burs Verildi

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, kentte öğrencilere 43.9 milyon lira burs verdiklerini bildirdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde okuyan öğrencileri ve akademisyenleri ziyaret ederek, 1 Haziran'da yapılacak seçimler için destek isteyen Çelebi, öğrencilere karanfil dağıtarak, bir süre sohbet etti.
Öğrencilerin sorunlarının çözümünde AK Parti'nin hizmet anlayışının önemli olduğunun altını çizen Çelebi, şunları kaydetti:
"2002 yılında iktidara geldiğimiz süreçten bu güne kadar öğrenci burslarını 6,5 kat arttırdık. Öğrenci yurtlarında iyileştirmeler yaparak, koğuş sistemi olan yurtlarımızı bir veya en fazla 3 kişilik odalara çevirdik. Bu konuda çalışmalarımız hala devam ediyor. Öğrencilerimize üç ayda bir başbakanlık bursu adında ödediğimiz burs miktarlarını 135 liradan 900 liraya yükselttik. Ağrı'daki öğrencilere toplam 43,9 milyon lira tutarında burs ve öğrenim kredisi verdik."
Ağrı Belediyesi'nin öğrencilerin kullandığı yol güzergahını asfaltlayarak, modern bir yol görünümüne kavuşturduğunu vurgulayan Çelebi, "Belediyemiz üniversiteye girişte ücretsiz dershane hizmeti sunarak, imkanı olmayan kardeşlerimizin üniversite okuması için önemli bir oynadı" diye konuştu.

Gezi ve dinlenme alanlarına yönelik 3 büyük park projesinin tamamlandığını ve şehir ışıklandırmasının baştan aşağı yenilendiğini belirten Çelebi, AK Parti'nin gücünü yerel belediye hizmetlerinden aldığını ifade etti.

Kaynak: AA