Ağrı'da Belediye Başkanlığı Seçimine Doğru

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Biz bu ülkede barışın, demokrasinin kalıcı hale gelmesi için büyük çabalar gösterdik. Biz her zaman demokrasiyi, adaleti, eşitliği, Kürt halkının özgür geleceğini savunduk. Bu nedenle biz halkımıza inanıyoruz, iradesine güveniyoruz" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Ağrı'da 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimi nedeniyle Dörtyol Kavşağı'nda miting düzenledi.

Mitinge, DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile Hakkari milletvekili Adil Zozani, Ağrı milletvekili Halil Aksoy, Ağrı Belediye Başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay katıldı.

Ahmet Türk mitingde, "Biz bu ülkede barışın, demokrasinin kalıcı hale gelmesi için büyük çabalar gösterdik" dedi.

Türk, şunları söyledi:
"Biz her zaman demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve Kürt halkının özgür geleceğini savunduk. Bu nedenle biz halkımıza inanıyoruz, iradesine güveniyoruz. Aslında siz 30 Mart'ta iradenizi çok açık bir şekilde ortaya koydunuz. Biz her zaman demokratik yarışa hazırız. Bugün demokratik bir anlayışla bu seçimlerimizi yine yapacağız. Ödün vermeyiz, taviz vermeyiz, demokratik anlayışımızı da heryerde egemen kılacağız. Asla ve asla devletin zulmüne, haksızlığına boyun eğmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığını kazanma veya kaybetme mücadelesi değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan'da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Biz Bakur'da, Başur'da, Rojava'da halkımızın özgür geleceğini kuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz diyoruzki, artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri tanıyacaksınız, hukukunu tanıyacaksınız, haklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getiremezsiniz."
Her zaman halkların kardeşliğini savunarak, birlikte ortak bir gelecek için, ortak bir yaşamayı esas aldıklarını ifade eden Türk, "Biz birilerini efendi, halkımızı da köle olarak kabul etmeyiz. Böyle bir anlayışla da sonuna kadar mücadele ederiz. Bu nedenle Ağrı seçimi bizim için çok önemlidir. Bugün dünyanın gözü Ağrı'da" diye konuştu.

Aysel Tuğluk da üç gün süreyle Ağrı'da olacaklarını ve seçim çalışması yürüteceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından meydanda toplanan kalabalık, Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çektikten sonra dağıldı.
Kaynak: AA