Tasarım Atölyesinin Ürünleri Satılacağı 'Dükkan' Açıldı

Edirne Turizm A.Ş'nin (ETUR) kurduğu tasarım atölyesinde üretilecek hediyelik eşyaların satılacağı "Dükkan" açıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Arasta Çarşısı girişindeki "Dükkan" isimli mağazanın açılışında, Edirne'deki özel tasarımlı hediyelik eşya mağazası eksikliğinin giderilmesi için yapılan girişimin sonuç vermesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Hedefin Edirne'yi kreatif kentler arasına sokmak olduğunu ifade eden Duruer, "ETUR biliyorsunuz özel idare, belediye ve borsanın kurduğu bir şirket. ETUR oalrak güzel sanatlar fakültesinin yanında tasarım atölyesi kurduk, bundaki amacımız tasarım öğrencileri yetiştirmek ve tasarlanan ürünleri Edirne pazarına sunmaktı. Mağazadaki ürünlerin bir kısmı Edirne bir kısmı İstanbuL'da tasarlandı. Fİyatlar konusunda şuanda bir sıkıntı olabilir ama zamanla oda düzelecektir" diye konuştu.

Daha sonra mağaza dua eşliğinde Duruer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve iş yeri sahibi İsmiye Arda tarafından açıldı.
Mağazayı gezen Gürkan, özel tasarım mis meyve sabununu işaret ederek, "Tasarım ürünün daha iyi satılmasına katkı sağlıyor. Mis meyve sabununu Edirne'de hası sepetlerle sunuyoruz, bu sabunu algıda ikinci sıraya itiyor. Halbuki bakınız ne kadar sade ve bir o kadar da gösterişli olmuş" dedi.


Kaynak: AA