Maden İşçilerine Başsağlığı Ziyareti

Sorgun Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası dolayısıyla, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nde çalışan madencilere başsağlığı ziyaretinde bulundu.

İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel'i makamında ziyaret ederek başsağlığı dileyen Kaymakam Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra sendika temsilcisi Kerim Bağıran ile vardiya değişimi yapan işçilere başsağlığı dilediler.
Kılıç, Sorgun'un da benzer bir acıyı daha önce yaşadığını belirterek, 1995 yılındaki kazada 37 madencinin şehit olduğunu anımsattı.
Acıların paylaşılarak azalacağını söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:
"Sorgunlu madenciler iyi bir duruş sergilediler. Orada şehit olan madencilerin acılarını yüreklerinin derinlerinde yaşayarak, onlara destek olmaya çalıştılar. Ben orada şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, sonra da size ve şehit olan madenci kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum."
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise kendisinin de işletmenin yönetim kurulunda olduğunu belirterek, burasının çok güvenli bir işletme olmasına rağmen, herhangi bir eksiklik görülmesi ve bu eksikliğin giderilmemesi durumunda kendisine bilgi verilmesini istedi.
Şimşek, "Soma'da yaşananlar bir kazadan çok faciadır. Bu kazadan sonra madencilik kurallarına yeni baştan çeki düzen verileceğini sanıyorum. Belki bu bir milat olacak. Bundan sonra yaşanan kazaların da önüne geçilmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.
Başkan Şimşek'in konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural Kur'an-ı Kerim okudu ve dua edildi.

Kaynak: AA