İzmir Peynir Festivaline Hazırlanıyor

Türkiye’nin en lezzetli peynirleri İzmir’de görücüye çıkıyor.

İzmir Peynir Festivaline Hazırlanıyor
İlki geçen yıl düzenlenen Ulusal Peynir Festivali bu sene 17-19 Mayıs tarihlerinde Özdilek AVM’de gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin Ulusal Peynir Festivali (Cheese Fest.Türkiye 2014) tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Özdilek AVM Kafe Restoranı’nda yapıldı.

“TÜRKİYE’DE 400 ÇEŞİT PEYNİR VAR”
Tarım Artı Organizasyon Yöneticisi Kudret Çiçekçi, festivalle çocuklara peyniri sevdirmeyi amaçladıklarını ve bilinmeyen peynir çeşitleri de halka tattırmayı amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Bu gün Türkiye’de 400 çeşit peynir çeşidi bulunuyor ama hiçbirisini bilmiyoruz. Aslında dünyada peynir çok önemli katma değer yaratıyor. Örneğin İtalya’da mozarella peyniri bugün kilosu 40-50 liraya satılıyor. Baktığınızda sütün kilosu 1 TL ve neredeyse 50 kat katma değer yaratılıyor. Türkiye’de çok özel peynirlerimiz var. Toplam 20 firmanın katılacağı festivalde bunları tanıtma imkanı bulacağız.” Kudret Çiçekçi hileli gıda üreten firmaların teşhir edilmesinin yanı sıra üretimden men edilmeleri gerektiğini ve uygulanan para cezalarının cirosu çok yüksek firmalar için yetersiz kaldığını söyledi

Özdilek İzmir İşletme Müdürü Hakan Büyükmanav da, bu tür organizasyonlara her zaman destek olduklarını belirtti.

Büyükmanav, AVM içindeki market raflarında daha fazla firmanın peynirlerini sergilemek istediklerini söyledi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER
Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenen Ulusal Peynir Festivali bu yıl Dünya Süt Haftası’na denk getirilerek üç gün çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Türkiye’de düzenlenen en büyük organizasyonlardan olan festivalde, peynirli tatlar yarışması, peynir sunumları ve tadımları, çocuklara yönelik animasyon gösterileri, balon atölyesi, yüz boyama, peynir tiyatrosu, ödüllü resim yarışması gibi birçok aktivite gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA