Van Gölü Sahilinde Temizlik Seferberliği

Van Gölü'nün en uzun kıyısına sahip Adilcevaz ilçesi sahilinde temizlik çalışmaları başlatıldı.

Adilcevaz Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksekokulu (MYO) Güvenlik Bölümü öğrencilerinin işbirliğiyle yürütülen çalışmalarda, 37 kilometrelik sahil şeridi temizlenecek.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adilcevaz'ın doğasıyla bölgenin en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Adilcevaz'ın temizliğiyle bölgeye örnek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu:
"Özellikle yazın gelmesiyle sahil şeridindeki temizlik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinden çok sayıda aile ilçemizi ziyaret ediyor. Bu aileler tatillerini Antalya'da değil, ilçemizde geçiriyor. Belediye ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle sahillerimizi temizleyerek hemşehrilerimize ve misafirlerimize temiz bir Van Gölü sahili hazırlıyoruz. Hemşehrilerimizden temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum."
MYO Müdürü Murat Çelik ise Adilcevaz'ın Van Gölü'nün en uzun ve en temiz sahiline sahip olduğun belirterek, sahilde piknik yapanların sahili kirlettiğini bildirdi.
Çelik, "Belediye ile işbirliği yaparak sahilimizi temizliyoruz. Sahilin temiz tutulması konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA