Türkiye İle Kosova Arasında Medya Alanında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Kosova Bağımsız Medya Komisyonu (KPM) arasında Priştine’de işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye İle Kosova Arasında Medya Alanında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Makedonya’da başlayan ve Kosova’da devam eden "6. Gelecekte İletişim Çalıştayı" kapsamında RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu ve beraberindeki heyet, Priştine’de Kosova Bağımsız Medya Komisyonu’nu ziyaret etti. RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu ile KPM Başkanı Adnan Merovci’nin başkanlığındaki heyetler arasında samimi geçen görüşmede, iki ülkede radyo ve televizyondan sorumlu kurumlar arasında imzalanan anlaşmanın, önemli bir alanda işbirliğin başlatılmasında atılan somut adım olarak nitelendi.

Soma maden faciası nedeniyle konuk heyete ve Türkiye halkına başsağlığı dileyen Adnan Merovci, radyo ve televizyon alanında Türkiye’nin çok büyük tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, bu konuda RTÜK’ün destek vereceğinden emin olduklarını söyledi.

Görüşmede, RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, Kosova’ya medya alanında her türlü yardım ve destek sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan RTÜK Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, iki kurum arasında Kosova ile Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu arasında somut bir işbirliğinin başladığını belirtti.

"İmzalarımızı attık. İki ülkenin üst kurulları arasında radyo ve televizyon alanındaki işbirliğimizle, bundan sonra tecrübemizi, birikimimizi Kosova ile paylaşmaya hazırız. Biz Kosova’ya istediği her şeyi vermek istiyoruz. Ortak paneller, ortak konferans veya ortak çalışmalarımız olabilir" şeklinde konuşan Fendoğlu, RTÜK olarak 20 yıllık bir birikime sahip olduklarını anımsattı.

Kosova’nın dostu olan büyük devlet Türkiye’den gelen kardeş kurum RTÜK heyetini kabul etmekten gurur duyduklarını ifade eden Kosova Bağımsız Medya Komisyonu Başkanı Adnan Merovci, RTÜK ile derin bir işbirliğini geliştirmekten yana olduklarını belirtiklerini söyledi.

"Türkiye’nin medya alanında var olan muazzam tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu konuda RTÜK’ten destek bekliyoruz" diye konuşan Merovci, iki medya kurumu arasında fikir ve tecrübe teatisinin yapılmasının çok yararlı olacağını kaydetti.

Görüşmenin sonunda Fendoğlu, mevkidaşı Merovci’ye hediye takdim etti.
Kaynak: İHA