Öğrencileri Okula Kazandırmak İçin Komisyon Oluşturuldu

Çeşitli sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakan öğrencileri tekrar okula kazandırmak amacıyla Arpaçay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenlerinden bir komisyon oluşturuldu.

Branş öğretmenlerinin yanı sıra rehber öğretmenlerin de aralarında bulunduğu komisyon, köy ve mahalleleri gezerek devamsızlık yapan öğrenci ve velileri ziyaret ediyor, çocuklarını tekrar okula göndermesi için onları ikna ediyor.
Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise bölgenin özelliklerinden dolayı içinde bulunulan tarla ekim dönemi ve yaylacılık mevsiminde ailelere yardımcı olmak amacıyla öğrencilerin okula gönderilmediği, böylece öğrencilerin devamsızlık sürelerinin çoğaldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca komisyonda görevli öğretmenlerin, çocuklarını tekrar okula göndermesi için ikna etmede yoğun çaba harcadığı kaydedildi.
Devamsızlık nedeniyle okula gidemeyen öğrenci kalmayıncaya kadar ikna çabalarına devam edeceğini belirten komisyonun, dönem sonuna kadar tüm velileri ziyaret etmeyi planladığı vurgulandı.
Kaynak: AA