Hayatını Kaybeden Madenciler İçin Budapeşte’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hayatını Kaybeden Madenciler İçin Budapeşte’de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Budapeşte’nin 10. bölgesindeki Türk Şehitliğinde düzenlenen gıyabi cenaze namazına, Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Askeri Ateşe Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan temsilcileri olmak üzere Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları iştirak etti.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Koordinatörü Hüseyin Ersoy kalabalık topluluğa yaptığı konuşmada, Budapeşte’deki Türk mescitlerinde Cuma namazında Soma’da hayatlarını kaybeden madenciler için dua ettiklerini ardından ise Budapeşte’deki Türk Şehitliğinde toplanarak hayatını kaybeden ve Allah katında şehit sayılan madenciler için gıyabi cenaze namazı kılmak için toplandıklarını söyledi.

Ersoy, ebediyete göçen madencileri dualarla yad ettikleri için katılan herkese teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Büyükelçi Şakir Fakılı taziyeleri kabul etti. Büyükelçi Fakılı İHA muhabirine yaptığı açıklamada, gıyabi cenaze namazı düzenleyerek vatandaşlarla birlikte bu acıyı paylaştıklarını, çok sayıda Türk vatandaşının bu cenaze namazına gelmesinin yüreklerine bir nebze olsun su serptiğini diyerek, "Hepimiz gurbette bu acıyı yaşıyoruz hissediyoruz. Allah'tan bir daha böyle bir acıyı bizlere göstermemesini diliyoruz" diye konuştu.

Büyükelçi Fakılı, dün Macaristan’da görev yapan diğer ülkelerin büyükelçilerinin kendisini ziyaret ederek taziye dileklerini sunduğunu, bu büyükelçilerin Türk Büyükelçiliği’nde açılan taziye defterine acılarını, düşüncelerini, duygularını yazdıklarını söyleyerek, "Ülkemize gösterilen bu teveccühün bizleri memnun etti ve acılarımız paylaştıkları için hepsine de teşekkür ediyorum" diye sözlerini bitirdi.

Türkiye Diyanet İşleri Macaristan Koordinatörü Hüseyin Ersoy ise, Türkiye’nin Macaristan Büyükelçiliği tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına katılımın çok kalabalık olmasının kendisini sevindirdiğini, özellikle Büyükelçi Şakir Fakılı’ya duyarlılığı nedeniyle teşekkür ettiğini söyledi.

Ersoy, "Cuma namazında Yasinler okundu, dualar okundu, Kur’anlar okundu. Galiçya Cephesi Türk Şehitliği’nde düzenlemiş olduğumuz gıyabi cenaze namazı ile sanıyorum bir nebze de olsun şehitlerimize karşı görevimizi yerine getirdiğimizi sanıyorum. Milletimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA