Aliyev, 91.’inci Doğum Gününde Anıldı

Kars Sultan Alparslan Koleji öğrencileri tarafından düzenlenen Türk Büyüklerini anma etkinlikleri çerçevesinde merhum devlet adamı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev 91’inci doğum gününde anıldı.

Aliyev, 91.’inci Doğum Gününde Anıldı

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Aliyev’in büstüne karanfiller bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunan öğrenciler, ardından merhum Aliyev’in ruhuna dualar okudular.

Sultan Alparslan Koleji Müdürü Fatih Akaslan ise yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Merhum Milli Lideri Haydar Aliyev’i 91. doğum gününü öğrenci ve öğretmenlerle birlikte kutlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Aliyev’in Türk Dünyası’nın son dönemlerde yetiştirdiği büyük devlet adamlarından biri olduğunu da kaydeden okul müdürü Fatih Akaslan, “Bildiğiniz gibi Azerbaycan halkının umumi milli lideri Haydar Aliyev, dünyada ve Türk dünyasında geniş çaplı tanınan bir liderdir. Haydar Aliyev, Türk milletleri içerisinden son zamanlarda çıkmış olan büyük liderlerden biridir. Aliyev, Sovyetler Birliği zamanında ilk kez bir Türk ve Müslüman olarak en yüksek görevlerde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk Cumhuriyetleri’nin birlik ve beraberliğini tesis eden en büyük devlet adamlarından biridir” dedi.

Kaynak: İHA