Türk Sanatları Sergisi'nden Elde Edilecek Gelir Suriye'ye Gönderilecek

Üsküdar’da iyiliğe gönül vermiş sanatçıların emekleriyle oluşturulan ‘Sanat İyilik İçin’ Klasik Türk Sanatları Sergisi açıldı.

Sergiden elden edilen gelir, Deniz Feneri Derneği'ne bağışlanarak Suriye’deki savaş mağdurlarına ve Türkiye’ye gelen Suriyelilere gönderilecek.
Enderun Sanat öncülüğünde başlayan ve çok sayıda sanatkarın destek verdiği sergi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Hat, tezhib ve ebru eserlerin yanısıra el yapımı çömlek, biblolar ve Kütahya işi çini vazolardan oluşan sergiden elde edilecek gelir, Deniz Feneri Derneği vasıtasıyla Suriyelilere yardım olarak gönderilecek.

Sergi ile ilgili bilgi veren Mahmut Şahin, “Öncelikle infakla (Allah yolunda harcamak) ilgili ayet ve hadisler toplandı. Öğrencilerim de bana destek oldu. Ve bu proje çıktı ortaya. Sergimizin amacı yardım kuruluşu olarak Deniz Feneri Derneği’ne bir gelir sağlamak ve bunu da Suriye’deki savaş mağdurları ile Türkiye’ye gelen mültecilere göndermek. Bunun dışında serginin devamını getirip, Afrika’da yeni bir projeyi de hayata geçireceğiz” dedi.

Sergi 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: İHA