Mersin'de Engelliler Parkı Hizmete Girecek

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetti Kocamaz, fiziksel engellilerin ve çocukların kullanımına uygun olarak düzenlenecek engelli parkının yakında hizmete gireceğini bildirdi.

Kocamaz, yazılı açıklamasında, engelli vatandaşlar için daha yaşanabilir bir kent sağlamak için engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde yapılacak engelli parkının yakın zamanda hizmete gireceğini kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti:
"İçel'de fiziksel engeli olan vatandaşların ve çocukların kullanımına uygun düzenlenmiş parklar yaparak, sosyal yaşamlarını canlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca engelli ve engeli olmayan çocuklarımızı bir araya getirerek bu parklarda vakit geçirmelerini, kaynaşmalarını sağlamış oluyoruz. Seçim döneminde göreve geldiğim takdirde İçel'de engelleri kaldıracağımızın sözünü vermiştim. İçel Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bu konuda üzerimize düşen görev ne ise gerekli araştırmaları yapıp, önümüzdeki süreçte projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Engelli parkımız İçelimize hayırlı olsun."
Açıklamada, Güvenevler Mahallesi'nde 4 dönüm araziye kurulması planlanan engelli parkında, engelliler ve çocuklar için oyun grupları ve spor alet üniteleri bulunacağı ifade edildi.
Kaynak: AA