Muğla'daki Maden İşçileri Saygı Duruşuyla İşbaşı Yaptı

Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonrası 205 işçinin hayatını kaybetmesi nedeni ile Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve kömür sahalarında çalışan işçiler saygı duruşunda bulunarak işbaşı yaptı.

Muğla'daki Maden İşçileri Saygı Duruşuyla İşbaşı Yaptı

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde (GELİ) çalışan enerji ve maden işçileri bugün sabah mesai öncesinde Yatağan Termik Santrali önünde basın açıklaması yaptılar ve Soma’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundular. Yatağan Termik Santrali önünde düzenlenen açıklama ve saygı duruşuna yaklaşık 300 işçinin katıldı.

Saygı duruşu öncesinde bir açıklama yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Şube Sekreteri Osman İlhan iş kazalarında Türkiye’nin dünyada 3., Avrupa’da ise ilk sırada yer aldığını belirterek; “13 Mayıs 2014 salı günü Soma'dan akşam saatlerinde aldığımız haberle hepimizin yüreğine ateş düşmüştür. Eynez Bölgesindeki Soma Maden Ocağında trafo patlaması sonrası yangın çıkmış ve bunun sonucunda sayısı henüz kesinleşmemiş ama çok sayıda arkadaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. 1945 yılından buyana iş kazalarında 3 bin kişi vefat etmiş, 100 bine yakın kişi yaralanmıştır. Son 10 yılda ülkemizde iş kazalarından 13.000 kişi sakat kalmıştır.

Türkiye maalesef iş kazalarında dünyada 3. Avrupa’da 1. sırada yer almaktadır. Bu iş kazalarının çoğunluğu SGK istatistiklerine göre Maden ve Enerji sektöründe meydana gelmektedir. Elbette bu, tesadüfle ya da kaderle açıklanamaz. Soma’da hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yatağan Termik Santrali ve GELİ Müdürlüğü’nde çalışan işçiler 1 dakikalık saygı duruşunun ardından işbaşı yaptılar.
Kaynak: İHA