Muğla'da İşkur İletişim Masası Açıldı

Muğla'da İŞKUR İletişim Masası'nın açılışı yapıldı.

Sınırsızlık Meydanı'ndaki açılışa, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla İl Defterdarı Mustafa Kılıçarslan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli katıldı.

Açılışın ardından İletişim Masası'nı ziyaret ederek işleyiş ve süreç hakkında bilgi alan Güvençer, daha sonra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde iş ve meslek danışmanı Fatih Akkoyunlu tarafından verilen İş Arama Becerileri Seminerine katıldı.


Seminerde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli, Çalışma ve İş Kurumu olarak okullarda dünyada ikinci örnek yayın olan Meslek Seçimine Destek Dergisi'nin dağıtımını yaptıklarını söyledi.

Sarıyerli, amaçlarının daha fazla kitleye ulaşarak bilgilendirmek olduğunu belirterek, "İş Arama Becerileri Semineri düzenlemelerdeki amacımız meslek seçiminin önemi, işe müracaat etme, işe alım süreci, kurslar, işsizlik, iş sağlığı, işverenler gibi konularda öğrencilerimize bilgi vermek" dedi.

Kaynak: AA