Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş Açıklaması

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, yaptığı açıklamasında "Dağa kaçırma, hayata ve aileye zulümdür" ifadesinde bulundu.


Taş, "Annesinden doğan her insanın diğer canlılar gibi yaşamını, maddi ve manevi varlığını geliştirme hakkı vardır. Değişik hukuk kurallarında,ilahi ve beşeri dinlerde insan hayatının kutsal ve dokunulmaz olduğu belirtilir. Tüm devletlerin, insanların ve kurumların insan hayatını koruma, insana ve ailesine zarar vermeme, onlara acı yaşatmama sorumluluğu vardır" ifadesinde bulunduğu açıklamasına şu şekilde devam etti:
"40 yıla yakın bir süredir ülkemizde çoğu zaman adı şiddet ve saldırı eylemleriyle anılan bugüne kadar örgüte adam kazanmak ve taleplerine karşılık bulmak için gençler öncelikli olmak üzere adam kaçırma ile anılan PKK’nın 1 ay kadar önce pikniğe giden 16 yaşındaki LİSELİ genci dağa götürdüğünü ve ailesinin uzun süre çadırlı eylem yaparak seslerini duyurup örgüte çocuklarının salıverilmesi çağrısında bulunmasından sonra 16 yaşındaki lise öğrencisi gencin PKK elemanlarınca serbest bırakılarak ailesine kavuştuğunu biliyoruz.

Ülkemizde çatışmasızlık ve barış sürecinin insanımıza gelecek için ümit verdiği son günlerde Bitlis’in Hizan ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Vedat AYDIN’ın PKK tarafından kaçırılarak dağa götürüldüğü ailesi tarafından kamuoyuna duyurulmuş, acıklı aile 35 gündür haber alamadıkları oğulları Vedat AYDIN’ın serbest bırakılması için Liceli aile gibi çadırlı eyleme başlayarak PKK’ya çağrıda bulunmuştur.

MAZLUMDER olarak diyoruz ki! İnsanların güvenlik içinde ailesiyle birlikte yaşama hakkı vardır, hiçbir devletin, örgütün, şahsın başta çocuklar olmak üzere insan hayatına müdahale etme, kaçırma onu ailesinden, çevresinden ayırma hakkı yoktur, hiçbir hukuk ve toplum vicdanı buna müsaade etmez. Beklentimiz bir an önce Bitlis’li Vedat AYDIN'ın ve onun dışında kim tarafından olursa olsun kaçırılarak hayatına müdahale edilen insanların serbest bırakılarak ailelerine kavuşmalarının sağlanması, böyle insan hakkı ihlallerinin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbilerin alınmasıdır.

SOMA DA YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ
Manisanın Soma ilçesindeki maden ocağında 13 Mayıs 2014 Salı günü Trafo patlaması sonucu meydana gelen yangında milletimizin yüreğine ateş düştü.

Şu ana kadar kamuoyuna yansıyan bilgilere göre elim kazada 205 işçimiz öldü, 100’e yakında yaralı bulunuyor. Hükümet bu elim ve acı olay için 3 günlük milli yas ilan etmiş bulunuyor.

MAZLUMDER olarak, Soma da maden ocağında meydana gelen yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve Türkiye’ye başsağlığı diliyor, böyle acı olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri daha tedbirli olmaya davet ediyoruz."
Kaynak: İHA