Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ekipman destekleme müracaatlarının başŸladığŸını belirtti.

Keçeci, yaptığŸı yazılı açıklamada, makine ve ekipman alımlarında yüzde 50 hibe desteğŸinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 9 Haziran Pazartesi gününe kadar müracaat etmeleri gerektiğŸini bildirdi.
Makine ve ekipman destekleme programıyla tarımsal faaliyetler için gelişŸtirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaşŸtırmak istediklerini aktaran Keçeci, açıklamasında şŸunları kaydetti: "Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağŸlamak, zor şŸartlarda ve bedenen çalışŸan üreticilerimizin işŸlerini kolaylaşŸtırmak, üretim maliyetlerini düşŸürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek hedeflenmekte olup makine ve ekipman destekleme müracaatları 9 Haziran tarihinde sona erecektir. Destekleme programı kapsamında alınan ekipmanların yüzde 50'si hibe olacak. Program kapsamında 41 çeşŸit makine ekipmana destek verilecek. Hibeye esas tutar gerçek kişŸiler için mal başŸına 50 bin liradır ve tüzel kişŸiler için mal başŸına 100 bin lirayı geçemeyecektir."
Keçeci, alım bedellerinin belirtilen tutarları aşŸması durumunda aşŸan kısım başŸvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşŸılanacağŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA