Gümüşhane'de, Besi Materyali Üretim Desteği Projesi Uygulanacak

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, "Besi Materyali Üretim Desteği" projesinin uygulanacağını bildirdi.

Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Bakanlar Kurulu karıyla açıklanan ve Hayvancılık Genel Müdürlüğünce hazırlanan projenin bazı desteklemeleri içerdiğini belirtti.

Türkiye'nin turizm potansiyeli ve nüfus artış hızı dikkate alındığında etçi ırk besi materyaline ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Irkın, şunları kaydetti:
"Bakanlığımızca ortaya konulmuş ve yine bakanlığımızca ilimizin de içinde bulunduğu DOKAP illeri ile GAP, DAP, KOP illerinde uygulanmak üzere Besi Materyali Üretim Desteği Projesi hazırlanmıştır. Buna göre e-ıslah kayıt sistemine kayıtlı sığırlarını saf sütçü ırklarda doğum tarihi 1 Ocak 2009 ve sonrası olanlar hariç olmak üzere etçi veya kombine ırklarla tohumlama yaptıran yetiştiricilere anaç sığırları için 350 lira, doğan buzağılara dişilerine Brucella S 19 aşısı yaptırılması şartıyla 150 lira destekleme ödemesi yapılacaktır. Yetiştiricilere bu destekleme kapsamındaki hayvanları için anaç sığır ve buzağı desteği ayrıca ödenmeyecektir."
Kaynak: AA