Giresun'da 'İl İdare Şube Başkanları' Toplantısı Yapıldı

Vali Hasan Karahan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinden birimleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütürken daha hassa ve duyarlı olmalarını istedi.

Karahan, Valilikte yapılan İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, özellikle resmi araçların amacı dışında kullanılması ve mesai saatlerine riayet edilmesi hususuna dikkat çekti.
Kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanılmasının kendilerinin görevi olduğunu ifade eden Karahan, "Bu aynı zaman da boynumuzun da bir borcu. Kurumlarınızla ilgili iş ve işlemleri yürütürken daha hassas ve duyarlı olun" dedi.

Müdürlerden personellerini motive ederek çalışmalar yürütmelerini isteyen Vali Karahan, "Kendi alanınızda veya değişik alanlarda fikir ve proje üreterek bunları bize ulaştırın. Giresun'umuzda hizmet ve yatırımlara yönelik yeni fikir ve görüşlerinizi bekliyorum" diye konuştu.

Kamu kurumlarının hem kendi iç birimlerinde, hem de diğer kamu kurumlarıyla ilişkilerinde iletişim noksanlığı olduğunu belirten Vali Karahan, şunları kaydetti:
"Kurum içi ve kurumlar arası resmi ve insani ilişkilerde zayıflık var. Önce içeride iletişiminizi en güzel şekilde sağlayın, daha sonra da diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla sağlıklı ilişkiler kurun. İyi ve kötü günde personelinizin yanında olun. Sorumluluğunuz büyük. Birimlerinizde sağlıklı ilişkiler kurun. İş sezonu açıldı. Hizmette hızlı olun. İşlerin denetim ve takibini iyi yapın."
Kaynak: AA