Çanakkale'de Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Muhtarların uçan kuştan haberi olacak. Muhtarlar, asayişten, eğitimden, aile ilişkilerinden, meralardan sorumludur" dedi.

Çınar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi Dr. İbrahim Bodur Konferans Salonu'nda köy ve mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, muhtarların kendisinin mesai arkadaşı olduğunu söyledi.

Muhtarların yaptığı iş ve bulunduğu konum itibarıyla çok önemli mevkide olduğunu anlatan Çınar, "Muhtarlarımız kendilerini önemsesin. Mülki idarede temel kanunumuz Köy Kanunudur. Muhtarların uçan kuştan haberi olacak. Muhtarlar, asayişten, eğitimden, aile ilişkilerinden, meralardan sorumludur. Görevleri saymakla bitmez. Kullanırsanız, vali olarak beni kıskandıracak kadar yetkiniz var. Bilirsek, detaylara inersek gücünüzü daha da artırabilirsiniz" ifadesini kullandı.
Çınar, Çanakkale'deki her köyün ayrı güzelliklere sahip olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bu güzelliklere bağlı olarak da imar açısından sıkıntılar başlıyor. Tedbir alamazsak bu güzel coğrafyamızı çirkinleştiririz. Mimari ve kent planları ya huzur verir ya da çirkinse stres yaratır. Bu şehir bakir kalmış, hep birlikte bunu korumalıyız. Rastgele, kaçak, istediği yere kimse ev yapamayacak. Bu konuda kimseye acımayacağız. Bazı köylerimizde örnek olsun diye mimari yarışmalar da başlattık. Kaçak, göçek, çirkin yapılara izin vermeyeceğiz. Takibini yapacağız ve hiç de acımayacağız."
Toplantıya, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın katıldı.

Kaynak: AA