Caretta Carettalar İçin Sahil Temizliği

Nesli tükenme tehlikesi bulunan caretta carettalar için önemli merkezlerinden İçel sahillerinde, üreme sezonu öncesi temizlik yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde, TED İçel Koleji öğrencileri ile Akdeniz Belediyesi temizlik ekipleri, Kazanlı Mahallesi'nde sahilde atık topladı.
Şube müdür vekili Süleyman Yılmaz, gazetecilere, caretta caretta ile chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının üreme ve beslenmesi açısından için Akdeniz kıyılarının önem taşıdığını vurguladı.
Bu canlıların, Anamur, Silifke-Taşucu, Erdemli-Alata ve Akdeniz-Kazanlı sahilleri kumsalında ürediğine dikkati çeken Yılmaz, deniz kaplumbağalarının 15 Mayıs ile 15 Eylül arasında buralara yumurta bıraktığını bildirdi.
Kazanlı sahilinin yılda yaklaşık 900 yuvaya ev sahipliği yaptığını anlatan Yılmaz, "Bu canlıların, yumurta bırakmaya çıktığı sahillerde çöp yığını varsa, takılıyor, yumurtaları istedikleri yere bırakamıyor ve köpeklerin saldırısına uğrayabiliyor. Biz de deniz kaplumbağalarının rahatça kumsala çıkıp, yumurtalarını bırakabilmeleri için bu alanı temizliyoruz" dedi.

Yılmaz, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını isteyerek, nesli tükenme tehlikesi olan deniz kaplumbağaları için herkese sorumluluk düştüğünü sözlerine ekledi.
Temizlik çalışmasına katılan öğrenciler de deniz kaplumbağalarının yuva yapmasına yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını söylediler.
Kaynak: AA