Aa Muhabirine 'Aile' Ödülü

KahramanmaraşŸ'ta, Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı'nın yürüttüğŸü hizmetlerin tanıtımına yaptığŸı katkılardan dolayı Anadolu Ajansı (AA) muhabiri İsmail Hakkı Demir'e "aile" ödülü verildi.

Aile Haftası, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸü'nün Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlediğŸi törenle kutlandı.
İl Müdürü Mehmet Sertpolat, yaptığŸı konuşŸmada, son günlerde yaşŸanan çocuk istismarı, çocuğŸa karşŸı şŸiddet kadına karşŸı şŸiddet, aile içi şŸiddettin kamuoyunun vicdanını yaraladığŸını söyledi.
Sertpolat, yaşŸanan şŸiddet olaylarına karşŸılık TBMM'de hazırlanan yasa ile çocuklar ve kadına yönelik şŸiddet cezalarının arttırıldığŸını hatırlattı.
Toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine hizmet götürdüklerini belirten Sertpolat, şŸunları kaydetti:
"Aile kurumunun gelişŸtirilmesi için kurulan bakanlığŸımız son yıllarda artan boşŸanmalara karşŸın yeni politikalar gelişŸtirmişŸtir. 2013'de 600 bin evliliğŸe karşŸın 125 bin boşŸanma gerçekleşŸmişŸtir. BoşŸanma oranı yaklaşŸık yüzde 20 civarlarındadır. Yani her 5 evlenenden birisi boşŸanmışŸtır. Bu toplumu tehdit eden çok büyük bir yaradır. Bunun için genel müdürlüğŸümüz evlilik öncesi eğŸitimi ile aile eğŸitim programı gelişŸtirmişŸtir. Yine her 100 boşŸanan çiftin yüzde 17'si eski eşŸiyle yeniden evlenmektedir. Bunun için de boşŸanma süreci eğŸitimi başŸlatılmışŸtır."
KahramanmaraşŸ Sütçü İmam ǜniversitesi (KSǜ) Sosyal Hizmetleri Bölüm BaşŸkanı Yard. Doç. Mehmet Yılmaz ile İl Müftüsü Muhammed Gevher, ailenin önemini anlatan sunumlarını yaptı.
- Gazetecilere ödül
Etkinlik kapsamında, farklı ailelere verilen ödüllerin yanında, Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı'nın yürüttüğŸü hizmetlerin tanıtımına yaptığŸı katkılardan dolayı Anadolu Ajansı (AA) muhabiri İsmail Hakkı Demir ve yerel Aksu Televizyonu muhabiri ǖmer Biricik'e "aile" ödülü verildi.

Demir, ödülünü doğŸum günü olan çocuğŸu ile İl SağŸlık Müdürü İlker LJitil'den aldı.
Törene, Vali şžükrü Kocatepe, KahramanmaraşŸ BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Vekil Muharrem Erantepli, DulkadiroğŸlu Belediye BaşŸkanı Necati Okay ile diğŸer ilgileler katıldı.
 
Kaynak: AA