İstiklal Yolu Yeniden Canlandırılacak

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşınan İstiklal Yolu yeniden canlandırılacak.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden başlayıp Çankırı-Ankara güzergahını takip ederek İstanbul'dan gelen silahların cepheye taşındığı İstiklal Yolu'nun bilinirliğini artırmak amacıyla İstiklal Yolu Eğitim, Kültür, Turizm ve Gençlik Derneği kuruldu.
Derneğin genel kurulunda konuşan yönetim kurulu üyesi İsmail Çam, İstiklal Yolu'yla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu savundu.
Şuanda 47 üyeye sahip olan derneğin üye sayısını en kısa zamanda binin üstüne çıkarmayı amaçladıklarını dile getiren Çam, "Bizler bu meşaleyi yaktık. İnşallah en kısa zamanda, her kurumdan, her yaştan, her meslekten insanı bünyemize katacağız ve hızla büyüyeceğiz. Önümüzdeki süreçte şubeler ve temsilcilikler açmayı ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla güç birliği yapıp platformlar kurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İstiklal Yolu ile ilgili çalışmaların 2007 yılından bu yana ivme kazandığını anlatan Çam, şunları kaydetti:
"Çalışmalar kapsamında İstasyon meydanına Yanığın Emine Heykeli yapıldı. 2009 yılından bu yana geleneksel olarak İstiklal Yolu yürüyüşleri gerçekleştirilmeye başlandı. Ayrıca, 2010 yılında Milli Mücadelede İstiklal Yolu ve Çankırı Sempozyumu düzenlendi.

Yine Çankırı sınırları içinde İstiklal Yolu'nun bir bölümü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından SİT alanı olarak tescil edildi. Bu çalışmaların akabinde ise son olarak İstiklal Yolu Eğitim, Kültür, Turizm ve Gençlik Derneğimiz kuruldu. Amacımız İstiklal yolu'nun tüm ülke tarafından bilinir hale getirmek. Burada önemli bir kahramanlık destanı yazıldı. Biz istiklal Yolu'nun tüm Türkiye tarafından bilinmesini istiyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var"
Konuşmaların ardından yapılan seçimde, İsmail Çam, Tunç Boran, İsmail Akyüz, Demet Bostancı ve Tarık Osman Altındal yönetim kuruluna seçildi.
Yönetim kurulu üyelerinin ilerleyen günlerde yapacakları toplantıyla dernek başkanını seçecekleri bildirildi.

Kaynak: AA