Btso, Üyelerini Dünyaya Taşımaya Devam Ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini dünya ile buluşturmaya devam ediyor.

Btso, Üyelerini Dünyaya Taşımaya Devam Ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 20 uluslararası fuara 400’e yakın BTSO üyesi kaydoldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Küresel Fuar Acentesi Projemiz ile üyelerimizi dünyanın en prestijli fuarlarına taşımaya devam ediyoruz. Tüm işletmelerimizin dünyayla daha entegre olması ve ihracat potansiyellerini arttırmaları için liderlik ediyoruz” dedi.

Üyelerden aldıkları olumlu tepkilere dikkat çeken Başkan Burkay, “Fuara katılan üyelerimizin tamamının yüksek memnuniyeti ne kadar doğru bir adım atığımızı ortaya koyuyor. Bugüne kadar proje desteğimizden yararlan firmalarımızın yarısından fazlasının ilk defa pasaport çıkarması da çok önemli” dedi.

Burkay, farklı sektörlerdeki fuar organizasyonlarının artarak devam edeceğini vurgulayarak, “Hedefimiz, BTSO üyelerinin tamamını bin TL’ye kadar mali destek sağladığımız ve KOSGEB’in de destek programlarına dahil ettiğimiz yurtdışı organizasyonlarımızdan yararlandırmak. Üyelerimizi ilan ettiğimiz fuar takvimine göre sektörleri ile ilgili organizasyonlardan yararlanmaya ve talep ettikleri fuarları bizlere iletmeye davet ediyorum” diye konuştu.

20 ULUSLARASI FUARA 400’E YAKIN KAYIT
Proje kapsamında BTSO organizasyonu ve desteğiyle Amerika’daki ‘Fabtech Metal İşleme ve Kaynak Teknolojileri Fuarı’, ‘Almanya’daki Bautec Uluslararası Yapı İnşaat Teknoloji Fuarı’ ve ‘İtalya’daki Saloni Milano Mobilya Dekorasyon ve Tasarım Fuarı’ gibi her biri kendi sektöründe dünyanın en prestijli fuarı olan 10 ayrı fuar organizasyonuyla BTSO üyeleri kendi sektöründeki yenilikleri inceleme fırsatı buldu. 2014 yılı fuar takvimi içerisinde yer alan fuarlarla birlikte toplam 20 fuar organizasyonuna BTSO üyesi 400’e yakın firma temsilcisi kaydoldu.

Gençnil Tekstil firmasını temsilen Fransa’da düzenlenen Premiere Vision & Texworld 2014 fuarına katılan Hasan Zühtü Akın, fuarın kendisi için oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Çok sayıda yabancı firma ile iş görüşmesi gerçekleştirme fırsatı bulduğunu söyleyen Akın, “Fuar sayesinde sektördeki yenilikleri inceleme imkanı buldum. Bu tür organizasyonların iş dünyası için faydalı olduğunu düşünüyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. İyi ki varsın BTSO” şeklinde konuştu.

2014 yılı fuar takvimi içerisinde yer alan Malezya’da düzenlenecek ‘Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji Fuarı’, Almanya’da düzenlenecek ‘Ulaşım ve Demiryolu Teknolojileri Fuarı’ ve ‘Otomotiv Yeder Parça Fuarı’ ile Fransa’da düzenlenecek ‘Ev Tekstili Kumaş, Moda ve Giyim Fuarı’ gibi önde gelen sektörel organizasyonlara şimdiden çok sayıda talep toplandı.

Yurtdışı fuarlarına katılacak BTSO üyeleri, yaptıkları ulaşım ve konaklama masraflarının 2 bin TL'ye kadarını "Yurt Dışı İş Gezisi Desteği" kapsamında KOSGEB'den,  diğer organizasyon masraflarının (vize, iç-dış transferler, toplantı organizasyonları vs.) bin TL'ye kadarını da BTSO'dan talep edebiliyorlar. Ayrıca, seyahat acenteleri de BTSO Web Sitesi üzerinden proje kapsamında teklif verebiliyorlar.
Kaynak: İHA