3 Gündür Süren 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Tamamlandı

Manisa Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım Artı Organizasyon işbirliğinde düzenlenen ve 3 gündür süren 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Anemon otelde tamamlandı.

3 Gündür Süren 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Tamamlandı
Zirvenin son gününde katılımcılara ve sponsorlara plaket takdim edildi.
Anemon Otelde 3 gündür süren 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi kapanış toplantısında Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi yaptığı konuşmasında, “Sayın valimizin destek ve himayelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Tarım Artı Organizasyonun işbirliğinde zirvemiz 3 gündür sürüyor. Hayvancılık, bitkisel üretim, gıda, tarım toprak, su ve çevre konularında 32 değişik konuda ilimizde görülen konularda hem tek tek hem ayrı ayrı görüşülerek önemli kararlar alınmıştır. Tarımsal açıdan bugünkü tarımımızın potansiyeli, durumu ve gelecekte Manisa tarımının nerede olması gerektiği konuları irdelenmiştir. Bu irdelemenin sonucunda her konuda ayrı ayrı çalışılmış ve karalar oy birliği ile alınmıştır. Bu kararlar mutlaka bakanlığımızın stratejik planı çerçevesinde hazırlanacak olan ilimizin stratejik belgesine temel teşkil edecek olan eylem planlarına hazırlatmaya bir vesile olacaktır” dedi.

Çebi, 3 gündür süren zirvedeki amaçlarını ise şöyle açıkladı:
“Bu kadar çalışmanın neticesi olarak asıl amacımız Manisa tarımını bugünkü durumu ile değerlendirip, temel yapı taşları üzerine gelecek yıllarda Manisa tarımının ne hale geleceği hangi yerde bulunacağı nasıl bir tarımın yapılacağı veya hangi konulara öncelik vereceği ve öncelik sırasının ne olacağıdır. Bunun içinde burada alınan kararların çok sağlıklı, bilim ve bilime dayalı olarak alınması gerektiğinden bu toplantıda her türlü kararın alınması için hiçbir kısıtlama getirmeden üreticimizden üniversite hocalarımıza kadar, araştırmacılarımızdan ihracatçılarımıza kadar bütün her kesimin her tarım paydaşlarının bir masa etrafında toplandığı bir oturum gerçekleştirdiği ve sağlıklı kararlar alındığına inanıyorum.”
Vali Savaş ise yapılan zirvenin önemine dikkat çekerek, “Atatürk’ün hayattaki en büyük yol gösterici olarak bilimi göstermesinin burada bir tezahürünü yaşıyoruz. Akademisyenlerimizin önderliğinde kamu otoritesinin, üreticilerimizin birliklerimizin, kooperatiflerimizin katılımıyla modern çağımızdaki en çok kabul edilen ve kurumların hareket ve eylemlerine yol gösteren stratejik yaklaşım ile biz Manisa’nın artılarını, eksilerini, avantajlarını, kısıtlarını değerlendirerek en iyi ne olabiliri il ölçeğinde değerlendirdik. Bunun sonucunda da geleceğe ışık tutacak bir takım kararlar alındı. Bunun eylem planlarına dönüştürme azmindeyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zirveye katkısı olan kurum ve kuruluşlara plaket takdimi yapıldı.

Törenin ardından her komisyon tarafından hazırlanan raporlar zirveye katılanlara sunulmaya başlandı.
Kaynak: İHA