Vali Süleyman Tapsız’ın 10 Nisan Polis Günü Kutlama Mesajı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Süleyman Tapsız’ın 10 Nisan Polis Günü Kutlama Mesajı

Vali Tapsız, devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamaklarından birini oluşturan Polis Teşkilatı; kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi, aydınlatılması ve suçluların yakalanması ile vatandaşlarımızın esenliği ve güvenliği için günün 24 saati görevinin başında çalıştığını belirtti.

Vali Tapsız, “Polis Teşkilatımız bu yönüyle, ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde ön şart olan, huzur ve güven ortamının oluşmasında kutsal bir görev üstlenmiştir. 169 yıllık engin deneyimi, eğitilmiş insan gücü ve modern donanımı ile ülkemizin en köklü kurumları arasında olan Polis Teşkilatı, kurulduğu günden bugüne Cumhuriyetin bekâsı ile vatandaşların huzur, güven, can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla kendini sürekli olarak geliştirerek, gelişen teknolojiye anında adapte olarak, en modern şekilde ve demokratik usullerle görevini ifa etmektedir. Gerek ferdi suçların, gerekse organize suçların takibinde ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinde, Türk Polis Teşkilatı, Dünya Polis teşkilatları arasında en gözde ve başarılı polis teşkilatı olarak bilinmektedir. Yasalar çerçevesinde, kamu düzeninin korunması ve halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda başarılı çalışmaların altına imza atan Polis Teşkilatımız, ilimizde de 'Vatandaş Odaklı Kamu Hizmeti' anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir“ dedi.

Suç ve suçlularla mücadelede, amaca uygun sevk ve idarenin hızlandırılması için devreye giren MOBESE sistemiyle Kilis güven ve huzur ortamı pekiştirildiğine dikkat çeken Tapsız, şöyle devam etti:
“Suç ve suçlulara karşı sürdürülen çalışmalarda halkımızla birlikte güven ortamının sağlanmasında emeği geçen; yasalara saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarını yürüten Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümünde, Emniyet Teşkilatın da görev yapan tüm teşkilat mensuplarımızın Polis Gününü bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, bu vesileyle görevini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımla birlikte başarı dileklerimi iletiyorum.”
Kaynak: İHA