Kosgeb Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Cebeci Açıklaması

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında ''Uygulamalı girişimcilik eğitimi'' protokolü imzalandı.

KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, TSO konferans salonunda yapılan protokol töreninde, 2011 yılından bu yana Tekirdağ genelinde 7.7 milyon lira destek ödemesi yapıldığını bu ödemelerden yüzde 27'sinin Çorlu'daki girişimci firmalara verildiğini belirtti.

Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak, 2011 yılından itibaren 2 bin 997 kişiye eğitim verdiklerini, girişimcilik konusunda programlar geliştirdiklerini anlatan Cebeci, ''Tekirdağ genelinde 2011 yılından bu yana 2 bin 997 kişiye eğitim verdik. Bunlardan 191 tanesi iş kurdu. Çorlu'da eğitimlerimize katılan 584 kişiden ise 39'u iş kurdu ve çalışmalara devam ediyor'' diye konuştu.

Cebeci, KOSGEB'in Ar-Ge çalışmalarına ve genel destek programlarına ciddi anlamda destek verdiğini ifade eden Cebeci, bu desteklerin devam edeceğini vurguladı.
Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün ise, oda olarak bölgede girişimci adaylarına yönelik çalışmalarının KOSGEB'in desteğiyle devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: AA