Dü'de 'Diyarbakır Sevdalıları Buluşması' Söyleşisi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Dicle Üniversitesi (DÜ) işbirliğiyle "Diyarbakır Sevdalıları Buluşması" adlı söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

DÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yavaşoğlu, DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna, emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı.

İl Emniyet Müdürü Böğürcü, yaptığı konuşmada, 10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatının 169. yılını kutladı.
"İyi ki Diyarbakır'dayım ve iyi ki Dicle Üniversitesi'nde sizler gibi pırıl pırıl öğrencilerle bir aradayım. Diyarbakırlılar'la hayatı paylaştığım için gururluyum ve şunu da gönülden ifade edebilirim ki ben artık bir Diyarbakırlıyım" diyen Böğürcü, Diyarbakırlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu, bu şehre hizmet etmenin azmi içinde olduklarını belirtti.

Böğürcü, "Diyarbakır'da imkanların artması ve iş sektöründe iyileştirilme yapılması için bu şehre karşı önyargının kaldırılması gerekir. Bunun için de herkese görev düşüyor. Bu kapsamda geçmişte dayatmacı olan emniyet teşkilatı şimdi uzlaşmacı olarak herkesi dinleyip anlıyor, saygı ve sevgiyle yaklaşıyor" dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Böğürcü, sunulan projelerle ilgileneceği sözünü verdi.
Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bülent Yavaşoğlu ise 10 Nisan Polis Haftası kapsamında öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Yavaşoğlu, okulları bünyesinde 800 öğrencinin eğitim gördüğünü, 25 yılda 10 bin 600 mezun öğrencinin polis olarak göreve başladığını ifade ederek, öğrencilerinin, sosyoloji, psikoloji, halkla ilişkiler gibi alanlarda ders gördüğünü, bunun polisin toplumla olan ilişkisine olumlu yansıdığını kaydetti.

Söyleşide DÜ Tiyatro Topluluğu (DÜNİT), DÜ Anadolu El Sanatları Topluluğu (DÜANES), Modern Halk Dansları Topluluğu, Havacılık Kulübü, DÜ Kültür Mutfağı (DÜKM), Diksiyon Kulübü, Tarih Kulübü, Dil, Kültür ve Diyalog Kulübü, Mavi Noktalar Kulübü, Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrenciler gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Söyleşi sonunda DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Eyigün, İl Emniyet Müdürü Böğürcü'ye, "Gül Şehri Diyarbakır" adlı kitap hediye etti.

Kaynak: AA