Deb, Avrupa Parlamentosu Seçimlerine Katılma Kararı Aldı

Batı Trakya'da, merhum Doktor Sadık Ahmet tarafından kurulan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB), Yunanistan'da 25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılacağını açıkladı.

DEB'ten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa seçimlerinin, Batı Trakya Türk Azınlığın kendi sesini duyurması ve yıllarca çözüm getirilmeyen sorunlara dikkati çekilerek, bu sorunlara kayıtsız kalanlara mesaj verilmesi için fırsat olduğu belirtildi.
Daha önceki AP seçimlerinde Türk azınlığın oylarının bir türlü gerçekleşmeyen vaatlerde bulunanlara gittiği ve her seçim sonrasında hüsran yaşandığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"Batı Trakya Türk Azınlığı'nın demokratik taleplerini dikkate almayan, sorunlarına çözüm beklentilerini görmezden gelen, toplumumuzu yok sayan zihniyete gerekli mesajı vermek için Avrupa seçimlerine katılıyoruz. Vatandaşı olduğumuz ülkemiz Yunanistan'a ve Avrupa Birliği'ne "Biz de varız" mesajını vermek ve sorunlarımıza dikkat çekmek için 25 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde DEB olarak yer alacağız. Bu seçimlerin, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının demokratik ve haklı mücadelesine bir ivme kazandıracağına ve sorunlarımızın uluslararası arenaya daha güçlü bir şekilde taşınmasına ve sesimizin duyulmasına katkı yapacağına inanıyoruz."
DEB Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu partinin kararıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEB'in kurulduğu günden bu yana ilk defa bir seçime katıldığını belirterek, "Yunan siyasi partilerinin Batı Trakya Türk azınlığına olan umursamaz bakış açıları, böyle bir kararı gerekli kıldı" ifadesini kullandı.
DEB'in, AP seçimlerinde, Batı Trakya'da, Gümülcine, Dedeağaç ve İskeçe illerinde yaşan Türk nüfusun oylarının yetersiz olması nedeniyle milletvekili seçme şansı bulunmuyor.
Kaynak: AA