'Çankaya Okullararası 17. Tiyatro Şenliği'

Ankara'da 38 okuldan 43 oyunun sergilendiği "Çankaya Okullararası 17. Tiyatro Şenliği"nde minik tiyatroseverler sahne aldı.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 12 gün önce başlatılan şenlik bugün sona ererken, yüzlerce öğrenci sahne deneyimi yaşadı.
Turgut Özakman'ın "Ah Şu Gençler" adlı oyunuyla şenliğe katılan Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu 3-B sınıfı öğrencileri ise sınıftaki bütün öğrencilerin rol almasıyla takdir topladı.
Oyunun yönetmeni Erdem Uusoy, 37 öğrencinin de görev alabileceği bir oyun düşündüklerini belirterek, "İlkokul 3'üncü sınıf olmasına rağmen, hepsi altından kalkabildi. Onlara çok fazla 'bunu yapın, şunu yapın' demedim, ne anladılarsa onu yaptılar ve bugün gördük ki çok güzel anlamışlar, onlarla gurur duydum" dedi.

Sınıf öğretmeni Mine Şenocak da en büyük isteğinin çocukların sahne deneyimi kazanmaları ve kendilerine güven duymaları olduğunu söyleyerek, "Belki ilerde tiyatrocu olabilecek çocukların kıvılcımını atmışısızdır çünkü Türkiye'nin sanatçıya da ihtiyacı var" diye konuştu.

Okul Müdürü Bahri Yıldızbaş ise Ah Şu Gençler oyununu, gençlerin ve çocukların yaşadığı sıkıntıları, çocuk davranışlarını ve bugünkü yaşam içinde vereceği mesajı gözönünde bulundurarak seçtiklerini dile getirdi. Yıldızbaş, oyun için öğrenci seçmek yerine bütün öğrencilere bir görev ve sorumluluk vererek yeteneklerini harekete geçirmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA