Bağlar Belediye Eş Başkanları Mazbatalarını Alarak Göreve Başladı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye eş başkanları, Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler Diyarbakır İl Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan mazbatalarını aldı.

Bağlar Belediye Eş Başkanları Mazbatalarını Alarak Göreve Başladı

Eş başkanlar mazbatalarını aldıktan sonra Bağlar Belediyesi’ne gelerek eski Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’dan görevi devraldı. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Bağlar Belediye eş başkanlığına seçilen Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler bu gün düzenlenen devir teslim töreni ile görevi eski Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’dan devr alarak göreve başladı.

Bağlar Belediyesi hizmet binası başkanlık makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine eski Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlar Belediye yeni eş başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, BDP İlçe eş başkanı Ahmet Gezen, BDP’nin yeni il genel ve belediye meclis üyeleri, BDP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Eski Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlükleri tarafından hizmet binası girişinde çiçeklerle karşılanan Bağlar Belediye yeni eş başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler daha sonra devir teslim töreni için başkanlık makamına geçti.

Devir teslim töreninde konuşma yapan eski Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, eş başkanlara yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 5 yıllık hizmet görevleri boyunca önemli projelere imza attıklarını söyleyen Baran, “Bağlar Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla birçok projeyi hayata geçerdik. Yeni belediye eş başkanlarımıza görevlerinden başarılar diliyorum. Başkanlarımızın görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum. Halkımız en değerli hizmetlere layıktır” dedi.

“HALKA LAYIK OLACAĞIZ”
Yüksel Baran’ın ardından söz alan Bağlar Belediye yeni eş başkanı Birsen Kaya Akat da BDP olarak üç dönemdir Bağlar'ın kadın belediye başkanı olarak yönetildiğini dile getirdi. Akat, “Yüksel başkandan aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Partinin biz kadınlara verdiği bu onurlu görevi başarıyla götürmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Yüksel başkanımız 5 yılını başarılı bir şekilde yürüttü. Teşekkürümüzü tüm meclis üyelerimizin huzurunda sunuyoruz. Onlara ve bu halka layık olacağız. Halka dayalı bir sistemle birlikte belediyemizi yöneteceğiz. Halkçı belediyecilik yönetimimizle birlikte arkadaşımızdan aldığımız onurlu bayrağı yükselteceğimize dair söz veriyoruz. Yüksel başkanımızın da desteklerine muhakkak ihtiyacımız olacaktır ve birlikte fikir alışverişi yapacağız. Daha önce de arkadaştık bundan sonra da arkadaşız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Bağlar Belediye yeni eş başkanı Eşref Güler ise bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirtti.

Güler, “Bu bir bayrak yarışıdır. Yüksel başkanın ekibiyle Bağlar’da yaptığı hizmetlerinden ötürü kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu onurlu bayrağı biz devraldık. Arkadaşlarımızın yaptığı yarım kalan çalışmalar bizim görevimizdir ve bundan sonra bu halka layık olmak için üstümüze düşen ne gerekiyorsa yapılacaktır. Çok önemli büyük hizmet olmuş Bağlar’da. Belki kısmen olmayan veya sitem edilen yerler için de allah kısmet ederse buna da güç getireceğiz. Onların karşısında mahçup olmayacağız. Bu partinin kültüründe giden arkadaş hiçbir zaman bir yere gitmiyor. Bu bir kültürdür. Bu arkadaşlarımız başka yerde görev alacak yarın bizim de yerimize başka arkadaşlar gelecek buna birde böyle bakmak gerekiyor. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eş başkanlar görevi devralarak çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA